Kelemen Hunor, mulţumit de mobilizarea maghiarilor sălăjeni la urne

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat mulţumit, sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), de la Târgu Mureş, de rezultatul alegerilor europarlamentare, arătând că UDMR şi-a atins ţelul, deşi consideră că Uniunea ar fi putut trimite trei reprezentanţi în Parlamentul European, dacă toate organizaţiile locale s-ar fi mobilizat aşa cum a făcut-o cea din Sălaj. „Ţelul nostru a fost să continuăm reprezentarea, să asigurăm o reprezentare corespunzătoare pentru comunitatea maghiară din Transilvania în PE. PE ia decizii care influenţează profund viaţa noastră şi acolo trebuie să fie şi reprezentanţii noştri, la fel ca în Parlamentul României sau forurile de luare a deciziilor, autorităţi locale. Putem spune că rezultatele sunt satisfăcătoare, corecte, doi reprezentanţi asigură o reprezentare corespunzătoare. Sunt diferenţe de la zonă la zonă, de la teritoriu la teritoriu, dar putem spune că ne-am realizat ţelul. S-ar fi putut atinge rezultate mai bune? La 4 săptămâni după alegerile europarlamentare trebuie să mulţumim organizaţiilor teritoriale, voluntarilor şi maghiarilor din Transilvania. Nu e adevărat că a fost o campanie uşoară sau fără miză. Pentru noi a fost cel puţin la fel de mare şi putem spune că am trecut de o campanie grea, dificilă şi am obţinut rezultate bune. Am fi putut trimite şi trei reprezentanţi, am fi putut atinge rezultate ceva mai bune, dacă ceilalţi ar fi luat exemplul celor din Sălaj, care au reuşit să mobilizeze mai mulţi cetăţenii la urne”, a arătat Kelemen Hunor.

În acelaşi context, preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, a ţinut să sublinieze că aprecierile şefului său de partid sunt perfect justificate, atâta timp cât Uniunea a câştigat alegerile europarlamentare în judeţ. „Am fost lăudaţi la Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş pentru rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare, dar şi pentru numărul mare de cetăţeni pe care am reuşit să-i mobilizăm pentru a-i aduce la urne”, a declarat liderul UDMR Sălaj.

Potrivit rezultatelor oficiale ale alegerilor europarlamentare din data de 25 mai, în Sălaj, cele mai multe voturi le-a obţinut Uniunea Democrată a Maghiarilor din România – 18.173, reprezentând 27,43 la sută din totalul voturilor valabil exprimate, urmată de alianţa PSD-UNPR-PC cu un procent de 26,38 la sută (17.477 voturi), în timp ce Partidul Democrat Liberal s-a clasat pe locul trei cu 15,76 la sută (10.443 voturi).

Leave a Comment